Tips

Tips


Van tevoren aantrekken
Trek regenkleding van tevoren aan, wanneer u nog droog bent. Als u al natgeregend bent, gaat de regen condenseren en dan voelt uw regenkleding al snel zweterig aan.

Goed drogen
Laat gebruikte regenkleding eerst helemaal drogen voor u ze opbergt. Vocht kan voor een lelijke aanslag op het materiaal zorgen, die zich soms moeilijk laat verwijderen.

Alles dicht
Gebruik alle voorzieningen op en aan de kleding voor een optimale bescherming. Zorg er voor dat de kleding correct gesloten is en dat alle accessoires voor hun specifieke doeleinden benut worden. Alleen zo biedt uw regenkleding u de optimale bescherming.

Alle kleding ademend
Ademende regenkleding functioneert optimaal bij het dragen van ademende (onder)kleding. De unieke materiaaleigenschappen functioneren alleen dán optimaal als de specifieke materiaalcapaciteiten niet worden overschreden.

Condens
Bedenk dat bij niet-ademende regenkleding het vocht niet van buiten naar binnen kan, maar ook niet van binnen naar buiten. Gaat u dan transpireren, dan kan er aan de binnenzijde van de regenkleding condens ontstaan. Dat betekent dus niet dat uw regenkleding niet waterdicht is.